Ett olyckligt äktenskap är farligare än ensamhet

En grupp forskare från Brandeis University och University College London, ledd av seniorforskaren Rosalind Barnett, drog slutsatsen att ett olyckligt äktenskap kanske är farligare än ensamhet, eftersom det leder till många sjukdomar och till och med för tidig död.

Rosalind och hennes team har följt hundra fem medelålderska Londonbor i flera år. De övervakade deras blodtryck, hormonnivåer och närvaron av kortisol, ett stresshormon i kroppen. De som erkände att de hade problem i sitt äktenskap hade högt blodtryck och för höga kortisolnivåer. De som inte https://www.bimil-mallorca.com/7-konstiga-kvinnliga-vanor-man-alskar/ hade problem med sin andra hälft hade indikatorer inom det normala intervallet.

Under studien visade det sig att ständiga gräl i familjen skadar inte bara kvinnor, som man tidigare trodde, utan också män. "Skillnaden, förklarar Rosalind Barnett, är att kvinnor nästan alltid har familjeproblem på jobbet. Som ett resultat börjar de komma i trubbel på jobbet. Män har förmågan att skilja arbete från hushållsproblem, men tryckt inuti stress förstör kardiovaskulära och nervsystem ännu snabbare".

Efter att ha studerat resultaten av studien noggrant och deltagarnas medicinska historia i experimentet säger forskare med säkerhet att förutom dåligt humör kan ett misslyckat äktenskap med hög sannolikhet leda till hjärt-kärlsjukdomar, cancer, levercirros och självmord.

Leave a Comment